Kuralları ezberlettiren, hep aynı bilgileri anlatan kitapları dayatan sıkıcı matematik dersinden kendi imkânların ölçüsünde vazgeçmek zorundasın.

Sorgulatan, etkinlik ve kavram tabanlı matematik dersinden yana olman senin faydana olacaktır.

Sana sunulan bilgilerin, kuralların, kavramların, sembollerin sebebini öğretmen açıklamadan senin merak etmen gerek.

Örneğin, “Sıfır hariç bir sayının sıfırıncı kuvveti 1 yapar” kuralına aşağıdaki soruları sormalısın:

  • Sıfır hariç bir sayının sıfırıncı kuvveti neden 1 yapar?
  • Sıfırın sıfırıncı kuvveti kaçtır?

 Bir soruyu çok kısa sürede çözmek başarılı olduğumuz anlamına gelmez. Var olan sınav sisteminde daha iyi sonuçlar elde edeceğimiz anlamına gelir. Gerçek başarı süreden bağımsızdır; önce  merak ederek, kavrayarak matematiği öğrenip sonra süre sorununu çözmelisin.

Konuyu çok iyi anlamadan kesinlikle soru bankalarından soru çözmemelisin. Kısa sürede “yapamıyorum” deyip pes edebilirsin. Matematik dersinin olduğu gün, evde düzenli konu tekrarı yaptıktan sonra soru çözmelisin. Konu tekrarı yaparken; videolar izleyebilirsin, konu anlatımlı kitaplara bakabilirsin. En önemlisi, anlamadığında sana yardımcı olacak tecrübeli birinin varlığıdır. Birebir alacağın özel dersle hedefine daha kolay ulaşacaksın.

 Özetleyecek olursam; eksiğini bilmen, meraklı olman, başta değil ama sonra süreyi yönetebilmen, düzenli konu tekrarı ve soru çözümü yapman, birebir destek alman, her şeyden önce istekli olman seni başarıya götürecektir. 

“Karşılaştığın sorunlara soracağın mantıklı soruların var ise cevabın yarısını biliyorsun demektir”

Matematik Dersinde Başarılı Olmanın Altın Kuralları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir